Seminaari

Seminaari

Seminaari

power truck show seminaari

 

Paikka:

Power Truck Show, Powerpark, Alahärmä

Palace Areena, Magnum-elokuvateatteri

 

Aika: 11.8.2023, kello 11.30

 

Seminaari on avoin kaikille
 
Suomen kivijalka kuntoon – tiestöön panostusta
 

Vaivaton ja turvallinen liikkuminen on osa suomalaista hyvinvointia. Suuressa osassa Suomea käytännössä ainoa käytettävissä oleva liikennemuoto on tieliikenne. Siellä, missä raide-, vesi- tai lentoliikenne on vaihtoehtoina, nekin ovat saavutettavissa vain tietä käyttäen.

 

Tieverkkoa on verrattu joskus ihmisen verisuonistoon. Yhtä tärkeä kuin terve verisuoniverkosto on ihmisen terveydelle, on terve tieverkosto tärkeä Suomi-neidon, eli kansakuntamme, terveydelle.

 

Sydän- ja verisuonitaudit ovat suomalaisten kansantauteja, ja nyt näyttää siltä, että sairaus on tarttunut ihmisestä infrastruktuuriin. Suomen tieverkko, joka on kenties arvokkain kansallisomaisuutemme, voi huonosti. Suomi-neidon verisuonet rappeutuvat.

 

Teiden kunto on huono yhä suuremmalla osalla tiestöstä. Vuosi toisensa jälkeen tieverkon ylläpitämisen rahoitus on jäänyt jälkeen vuotuisesta tarpeesta, mikä tarkoittaa, että korjausvelka kasvaa koko ajan. Kiihtynyt inflaatio ja yleinen kustannustason nousu eivät suinkaan helpota tilannetta.

 

Tämän vuoden Power Truck Show -seminaarissa keskustellaan Suomen tiestön tilasta ja tulevaisuudesta, sekä teiden hoidosta. Tieverkon hallinnoinnista vastaavan Väyläviraston, hoidon urakointia tekevän yrityksen, tienkäyttäjän ja alan etujärjestön edustajat kertovat näkemyksistään tieverkon tilasta.

 

Seminaari järjestetään perjantaina 11.8.2023 kello 11.30 Powerparkin Palace Areenassa, Magnum-teatterissa ja se on avoin kaikille halukkaille. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Power Truck Show ja Suomen Logistiikka ja Kuljetus SKAL ry.

 

Ohjelma

 

Avaus

Jussi Mikkola, Power Truck Show


Mikä tienhoidossa mättää? Yllättääkö talvi tienkäyttäjät vai tiestön ylläpitäjät?

Anssi Kujala, toimitusjohtaja, SKAL

 

Tieverkon tila ja tulevaisuus

Virpi Anttila, toimialajohtaja, Väylävirasto

 

Tienkäyttäjän näkökulma

Juhani Maliniemi, yrittäjä, Kuljetus Maliniemi Oy

 

Tienpidon urakointi

Jyri Kuivala, toimitusjohtaja, Savon Kuljetus Oy

 

Yhteistyössä

 

Blåkläder

 

Mainosvarikko Kauhava Pohjanmaan Osuuspankki
Ajolinja Mascus Lippu.fi
Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä