Power Truck Show
Olemme FacebookissaOlemme InstagramissasuomeksiPå SvenskaIn English

Rekkaconvoy – autonäyttely maantiellä

Power Truck Show’n yksi ehdoton kohokohta on torstaina 8.8.2019 tiet ja teiden varret valtaava rekkaconvoy. Torstai on kuljetusmessujen ja autonäyttelyn rakentelupäivä, jolloin myös tietenkin näyttelyautot saapuvat ympäri Suomea ja muualta Euroopasta pieneen Etelä-Pohjanmaalaiseen kylään - Härmään. Maanteillä riittää katseltavaa joka suunnassa, mutta huomiota herättävin tapahtuma on rekkaconvoy, jossa Euroopan komeimmat autot saapuvat yhteistuumin Power Truck Show’hun. Rekkaconvoyssa matkaa noin 40 rakennettua ja maalattua rekkaa sekä myös näyttäviä hyötyajoneuvoja, veteraaniautoja ja muita näyttelyyn osallistuvia autoja. Ainoastaan kerran vuodessa on mahdollisuus olla osallisena näin erikoislaatuisessa tapahtumassa. Yleisö saa tienpäällä pientä esimakua siitä mitä näyttelyssä on mukana esillä. Rekkaconvoyn mukana matkaa muun muassa tanskalainen Pouls Bremseservice, jonka autot ovat täydellisiä showrekkoja.  Teiden varret ja pysäköintialueet ovat täynnä yleisöä, jotka ovat tulleet katsomaan upeita rekkoja ja toivottamaan autoilijoille hyvää matkaa tapahtumaan. Ulkomailta tulevat osallistujat ovat vuosi toisensa jälkeen aivan ihmeissään saamastaan huomiosta. Kuljettajat kiittävät yleisöä vilkuttamalla valoja ja huudattamalla torvea.

Muun muassa Puolasta, Saksasta, Slovakiasta ja Tanskasta saapuvat rekat saapuvat varhain torstaiaamuna Helsinkiin Vuosaaren satamaan. Ruotsin ja Norjan rekat saapuvat Naantalin satamaan. Koko komeudessaan convoy on nähtävillä Lempäälän Teboil Pirkanhovissa. Sieltä matka jatkuu pitkänä letkana kohti Härmää. Hinausautot K. Sulinko toimittaa pilottiauton virkaa ja johdattaa letkaa koko loppumatkan Härmään. Sulingon mukana matkaavat myös Pohjoisen valtatien pelastajat tv-sarjan tähdet Bjørn Lægreid ja Thord Paulsen. Viimeinen pysähdys on Jalasjärvellä Jalastuulessa, jossa letka kerätään vielä kerran kasaan ja kulkue lähtee vyörymään Härmään. Niin satamissa kuin pysähdyspaikoilla yleisö voi käydä ihastelemassa tapahtumaan saapuvia rekkoja.

Rekkaconvoy aloittaa kansainvälisen kuljetusalan suurtapahtuman Power Truck Show’n. Yleisö pääsee tutustumaan rekkoihin perjantaina ja lauantaina 9.-10. elokuuta Alahärmän Powerparkissa.

 

Yhteistyössä