Ajankohtaista

Ajankohtaista

PTS Magazine - Harrasteautolla korkeuksiin


04.07.2024

 Jussi-Pekka Peltotuvan katse nauliintui internetin kauppapaikalla vuosi takaperin myynnissä olleeseen Volvo F610 -nostokoriautoon.  
”Olin jo pidemmän aikaa etsinyt pientä nostokoriautoa, jota voisi hyödyntää maatalouden huoltotöissä tikkaiden sijaan”, kertoo Peltotupa. Myynnissä ollut Volvo F610 on vuodelta 1981 ja auto on tiettävästi ollut koko ikänsä nostokorikäytössä. Peltotuvan käytössä olevien tietojen valossa auto on aloittanut uransa talomaalarilla, joten ajokilometrejä Peltotuvan ja Saija Pesosen yhteisesti hankkimalla autolla on varsin vähän. Nostokorikäytöstä johtuen moottorilla on enemmänkin käyttötunteja, joskin nostokorin sähkökäytön ansiosta Volvo on saattanut päästä monesta työmaakäynnistä varsin helpolla. 
Peltotuvan mukaan noin 9 metriin ulottuvaa nostokoria on hyödynnetty varsin monipuolisesti maatilan moninaisissa töissä. Ikävuosistaan huolimatta ajoneuvo vaikuttaa kaikin puolin hyväkuntoiselta hankinnalta, jolle on suoritettu hankinnan jälkeen huolettomia ajokilometrejä takaavia huoltotoimia.  
Volvon vuonna 1975 esittelemät kevyet jakeluautot, F4 ja F6 -mallit suunniteltiin yhteistyössä neljän valmistajan kanssa. Volvo, DAF, Magirus-Deutz ja Saviem laittoivat peliin parhaan osaamisensa ja tuloksena markkinoille tuotiin nykyaikainen jakeluautomallisto. Vahvimmin yhteistyö näkyi ohjaamossa, joka tunnetaan yhteistyöryhmän mukaan neljän koplan ohjaamona. Viimeiset F6 -mallit valmistettiin vuonna 1985 ja tänään nämä kaupunkien kujakiertäjät ovat käyneet hyvin harvinaisiksi niin työ- kuin harrastekäytössäkin.  
Peltotuvan mukaan nostokoriauto hankittiin osaltaan tarpeeseen, joskin vahva harrastuneisuus Volvon henkilöautokalustoon edesauttoi hankintaa. 
”Vuoden 1977 Volvo 242 -henkilöautolla olen osallistunut Power Truck Showhun vuonna 2016 ja nyt on mukava tulla esittelemään hiukan raskaampaa kalustoa”, summaa Peltotupa, jonka mukaan Power Truck Showsta on vuosien aikana kasvanut paikallisesti suuri tapahtuma, joka vetää paikalle alan osaajia ja harrastajia laajalta alueelta.  
”Monipuolisuus ja laajuus onkin tapahtumassa parasta. Uskon, että tapahtumaviikonlopun aikana moni vieras tulee tutuksi tämänkin Volvon äärellä sen ominaisuuksista puhuttaessa”, uskoo Peltotupa. 


Takaisin uutisiin
Yhteistyössä

 

Blåkläder

 

Mainosvarikko Kauhava Pohjanmaan Osuuspankki
Lippu.fi
Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä