Ajankohtaista

Ajankohtaista

PTS Magazine - Pienoismalli perinteitä kunnioittaen


27.07.2023

Pienoismalli perinteitä kunnioittaen 


Markku Vuolukka on viettänyt paljon aikaa viimeisimmän pienoismalliprojektin parissa. – Täällä on ollut pienoismalli pöydällä viime syksystä asti ja siitä on kovaa vauhtia rakentumassa mestaria Mikko Nukalaa kunnioittava auto, Markku kertoo. Tämä kyseinen auto on vain yksi lukuisista hienoista Nukalan autoista, mutta minulle itselleni se jäi mieleen erityisesti ja liioittelematta voi sanoa, että se on vahvasti vaikuttanut kiinnostuksen heräämiseen rekkoja kohtaan, Markku vielä selvittää. Tämä auto oli väritykseltään silloin jotain niin erilaista mihin oli totuttu ja muutenkin siihen aikaan aikaansa edellä rakentelultaan. - Ajolinjan välissä ollut juliste tästä autosta oli huoneeni seinällä silloin ja juliste on vieläkin tallessa, joskin huonokuntoisena, Markku kertoo. Autohan on tietenkin mikäpä muukaan kuin Lila Madonna. 
 
Pienoismalli on tehty kunnioittaen vanhoja perinteitä eli se on tehty siten kuin se olisi voitu tehdä silloin vuonna 1989 sen aikaisilla tekniikoilla ja tarveaineilla. Tässä projektissa ei ole käytetty tarratulostimia eikä liioin yhtään osaa ole 3D tulostettu. Kuvat on käsin maalattu ja lisätarvikkeet ovat joko itse tehtyjä tai sen aikaisesta rekkatarvikesarjasta hyödynnettyjä. Itse auto on kasattu Italerin rakennussarjasta eli on siis ihan oikea pienoismalli, josta on lähdetty autoa esikuvan tapaiseksi muuttelemaan. Joitakin pieniä niin sanotusti taiteilijan vapauksia tässä on esikuvaan verrattuna johtuen siitä, että auto on pyritty käsityönä autenttisesti tekemään ja kaikkea ei näin ollen ole orjallisesti pystytty kopioimaan pienoismalliin, mutta hyvin lähellä esikuvaa ollaan, kuvat puhukoon puolestaan, Markku sanoo. 
 
Pienoismallinäyttelyssä on jälleen mukana valtava kattaus erilaisia pienoismalleja niin juniori- kuin seniorirakentajilta. Pienoismallinäyttely on lauantaina Palace Areenassa kello 10.00-17.00.  


Takaisin uutisiin
Yhteistyössä

 

Blåkläder

 

Mainosvarikko Kauhava Pohjanmaan Osuuspankki
Lippu.fi
Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä