Ajankohtaista

Ajankohtaista

PTS Magazine - Tähdellinen vaihtolava-auto


07.07.2024

Onnettomilla tapahtumilla on välillä onnellisiakin pitkäaikaisvaikutuksia. Topi Lepistön huomassa olevan vuoden 1986 Mercedes-Benzin runko on edelleen uutta vastaavassa kunnossa, koska autoon on onnettomuuden seurauksena vaihdettu uusi runko auton ollessa aktiiviajossa. 
”Tämä Mercedes-Benz 1622 on alkujaan ollut Lahdessa vesilaitoksen ajossa ja päällirakenteena on ollut nosturi sekä kippilava. Jollain työmaalla savi oli jämähtänyt lavan reunaan ja kipatessa auton runko vääntyi”, kertoo Topi autonsa historiaa. 
Muutaman vuoden ikäiseen autoon vaihdettiin uusi runko, mikä on omalta osaltaan jatkanut auton elinkaarta. 1990-luvun alkupuoliskolla auto siirtyi SK-Kaivin Oy:lle, jonka huomassa nosturi ja kippilava vaihtuivat nykyisiin vaihtolavalaitteisiin. Satunnaiskäytössä ollut auto jäi seisomaan 2000-luvun alkupuolella pihan laitaan, mistä sastamalalainen Topi Lepistö sen löysi.  
”Tinkaamisen jälkeen tehtiin kaupat Sulo Koivuniemen kanssa, koska itselläni oli tarvetta kevyelle vaihtolava-autolle, jolla voin siirtää omia koneita”, kertoo Topi. 
Perusteellisen huollon ohella nykyinen omistaja on hiekkapuhalluttanut ja maalauttanut auton rungon. Ohjaamo on saanut ylleen uuden maalikerroksen tiettävästi jo edellisen omistajan aikana. 
”Kohta neljän vuosikymmenen ikäisessä autossa on tietenkin joskus myös remonttia, mutta todella pienillä korjauksilla olen selvinnyt tämän kanssa. Lokasuojat olen vaihtanut ja kevyttä customointia on tehty rosterisoien ja Michelin-ukkojen muodossa”, kertoo Topi, joka jo odottaa elokuista tapahtumaa Power Parkissa. 
”Power Truck Show on todella mukava tapahtuma, missä on paljon nähtävää kaikille autoista kiinnostuneille”, summaa Topi Lepistö ajatuksiaan. 

 

 


Takaisin uutisiin
Yhteistyössä

 

Blåkläder

 

Mainosvarikko Kauhava Pohjanmaan Osuuspankki
Lippu.fi
Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä